
V Židli to žije
Každý měsíc se u nás můžete těšit na pár akcí - často jsou to degustace vína, občas rumů nebo piva.
Pro děti pořádáme divadla a klauniády.
Občas se u nás koná čistě dámská jízda s floristkou nebo stylistkou.
Zažili jsme už také kurz pečení chleba a na státní svátky zveme s oblibou foodtrucky.
Nadcházející akce
Vietnamský brunch s Verčou


Neděle 16.2. 2025 od 9:00 - 12:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Thu Trang, v Židlochovicích známá jako Verča, umí vietnamskou kuchyni na výbornou. Připraví pro nás tradiční vietnamská jídla tak, jak je zná ze své rodiny. Můžete se těšit na pho bo s hovězím, jarní smažené závitky s kedlubnovým salátem nebo letní fresh závitky s kedlubnovým salátem. Teší se na vás Verča osobně a za barem Vrchní s Janou!
SLOVOBRANÍ


Pátek 28.2. 2025 v 19:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Setkání s herečkou, režisérkou a pedagožkou Janou Janěkovou a básníkem, textařem, fotografem, pedagogem, sportovcem a malířem Radovanem Šťastným.
Jméno Jany Janěkové je spjaté mimo jiné s brněnským Národním divadlem, kde ztvárnila řadu (nejen) Shakespearovských velkých rolí. Znát ji můžete také ze televizních obrazovek. Především je to ale dáma s nadhledem, optimismem a pozitivní energií.
Společně s Radovanem Štastným pro vás připravili čtení fejetonů, úvah, básní i prózy. Samozřejmě, že dojde i na povídání o divadle, filmu, psaní, fotografování i o životě.
Vstupné dobrovolné.
Brunch s Alešem


Neděle 2.3. 2025 v 9:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Naše mužská posila bistrouščího týmu se může pochlubit kulinárním talentem a zálibou v polské gastronomii. Březnový brunch vám připraví v tandemu se svou partnerkou, naší Vrchní. Můžete se těšit na: křupavé pečivo se sušenou šunkou, sýrem, zeleninou a dipem z olivového oleje. Polský bigos z pěti druhů masa na víně se zelím a sušenými švestkami. Buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou podle karvinské babičky.
Řekni, co děláš s kavárníkem Raeden Kahwajim


Úterý 4.3. 2025 v 19:00 až 12:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Před 25 lety dostala parta studentů možnost založit a vést kavárnu v Moravské galerii. Raed byl jedním z nich a kavárna Podobrazy určila jeho další život. Převzal další brněnskou kulturní legendu Šelepku a postupně přibyly i další podniky, které kromě gastronomie mají přesah do umělecké oblasti. Jak vzpomíná na etapu legendárního podniku, kde se odehrála spousta koncertů a kulturních akcí? Co si myslí o současné gastronomii a jak jsme se změnili my, hosté? Pojďte si s námi povídat o podnikání, kultuře, úspěších, neúspěších a životě nejen Raeda, ale několika značek jeho podniků.
Brunch jako z Jugošky


Neděle 19.1. 2025 v 9:00 až 12:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Nastartujte den vydatnou chorvatskou marendou - něco mezi obědem a snídaní. Inspirovali jsme se rodinným receptem jedné z BISTROušek a tentokrát připravíme:
1) chorvatskou sarmu - vepřové mleté maso s rýží v omáčce z rajského protlaku se zelím, řemeslný chléb
2) chléb s pomazánkou z česneku a rajčat
3) domácí vafle lískooříškovým krémem, banány, šlehačka
Prosíme o rezervaci míst předem.
Řekni, co děláš se Sandrou Silnou


Středa 29.1. 2025 v 19:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Pojďte se seznámit se zajímavými lidmi a jejich osudy v novém cyklu debatních večerů.
Tentokrát se dozvíme, co vlastně dělá farář, zatímco jsme v práci? Jak to, že to může být i žena? Co může církev a farářka přinést zajímavého do života nevěřících? Poznejte se se Sandrou Silnou, farářkou Církve československé husitské.
Povídat si s ní můžeme nejen o tom, co kromě nedělního kázání dělá - například svatební i pohřební obřady, křty ale také někdy provází manžele ukončením manželství a rozvodem. Kromě toho s ní můžete probrat domácí vaření piva anebo chov včel, obojí patří k jejím zájmům. Stejně tak se s vámi může podělit o zážitky z otužování v ledové vodě. O moderovanou část večera se pokusí naše Vrchní, velký prostor bude věnován i vašim dotazům.
Brunch podle naší Jany


Neděle 2.2. 2025 v 12:00

Bystrá Židle- Židlochovice
První únorový brunch si vzala do parády naše 🦊 Jana. Ochutnáte nejen rodinný recept od bulharského dědečka, ale i Janiny oblíbené snídaně.🥑
V menu najdete:
👉🏻Bulharská srma - mleté maso v zelném listu
👉🏻Vločková kaše s javorovým sirupem, karamelizovanými ořechy, podušená jablka a hrušky se skořicí
👉🏻Avokádový toust se slaninou
Prosíme o rezervaci míst předem.🧡
Vinařský duel Iva Měřínská a Honza Čermák


Pátek 17.1. 2025 v 19:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Iva z Vinařství Měřínský a Honza z Vinařství Na Důlku tu budou pro vás v lednu znovu!
Dva vinaři, sousedi, kamarádi. Ona jednou ze stálic za barem, on je už pár let štamgast před ním.
Listopadová degustace byla nacpaná jejich fanoušky, a ještě se na některé se nedostalo. Chcete ty dva zažít také, nebo si akci zopakovat? Čeká vás celkem deset vzorků, od každého z nich pět. Průřez ročníky, odrůdami i styly. Představí vám svůj přístup k odrůdám, terroir, technologii a ročníku. My připravíme malé občerstvení v podobě pečiva a pomazánek. Lístky za 490 Kč koupíte u baru.
Čokoládový workshop


Úterý 18.2. 2025 v 18:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Sladký Valentýn? V Židli určitě!❤️
Ať už čokoládou slavíte, že se máte, anebo že zrovna nikoho nemáte.🤭
Oblíbená Tereza Chocolate si pro vás připravila workshop, na kterém si popovídáme o čokoládě a spojíme to i s degustací různých druhů - od kakaového bobu až po sladké bílé čokolády.
Vyzkoušíte si i samotnou výrobu! Během večera si projdeme výrobu čokoládové ganache a závěrem si každý vytvoří krabičku s 10 ks lanýžů a bonbonů, které si odnese domů.
Cena workshopu je 1100 Kč.
Barmanská škola s Kubou Herynkem


Pátek 14.3. 2025 v 18:00

Bystrá Židle- Židlochovice
Chcete se dozvědět nejenom o prémiovém alkoholu, ale také tipy a triky, jak si připravit doma nejpopulárnější koktejly jako skuteční barmani?
Přijďte na Kubovu školu a naučíte se drinky jako Negroni, Cosmopolitan a mnohé další míchat a podávat správně a se stylem.
V ceně vstupenky máte veškerý materiál (připravíte a vypijete pět drinků), povídání o tom, jak vybrat správné ingredience, alespoň minimální vybavení na doma, i o zásadách servírování - jaké sklo kterému drinku sluší a proč brčka do drinků definitivně prostě nepatří.
Cena 1450 Kč, vstupenky u baru.
Další akce brzy 🙂
















